Prof. Dr. Yılmaz Bilsel

Prof. Dr. Yılmaz Bilsel 

Prof. Dr. Yılmaz Bilsel, 1966 yılında Rize’de dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek tıp doktoru oldu. Üniversite yıllarında, genel cerrahiye olan ilgisinden dolayı, seçmeli stajını Newfounland Kanada’daki Clarenville Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nde yaptı.  1993 yılında genel cerrahi uzmanlık eğitimi için İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde eğitimine başladı. 1995-1996 yılları arasında, Indianapolis Methodist Hastanesi’nde çalışmalarını sürdürdü. 1998 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki genel cerrahi ihtisasını tamamladı ve askerlikten sonra 2002 yılına kadar İstanbul Tıp Fakültesi, Genel cerrahi B Servis’inde (Gastrointestial Cerrahi ve Endoskopi Unitesi)  uzman olarak çalıştı. 2002-2008 yılları arasında, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Genel Cerrahi Kliniği’nde başasistan olarak görev yaptı. 2005 yılında doçent ünvanı aldı. 2008’de kamu hizmetinden ayrılarak özel sektörde çalışmaya başladı. Sırasıyla Medipol Koşuyolu Hastanesi (2008-2010), Hisar Intercontinental Hospital (2010-2018) ve Florence Nightingale Kadıköy (2018-2019) hastanelerinde çalıştı. 2012 yılında Okan Üniversitesi’nden Sağlık Yöneticiliği yüksek lisansı aldı. 2013 yılında da, yine aynı üniversiteden Profesör oldu.

Prof. Dr. Yılmaz Bilsel, cerrahi eğitimine bu süre zarfında da devam etti. 2010 yılında Hindistan, Yeni Delhi’de Dünya Laparoskopi Hastanesi’nde ileri laparoskopi eğitimi aldı.  Aynı yıl, Fransa Elancourt’ta master class eğitimlerine katıldı. 2011’de, yine Fransa’da Institute of Telesurgery’de Bariatrik Cerrahi (Obezite cerrahisi) ve Metabolik Cerrahi konusunda eğitim aldı. 2012 yılında Belçika’da Saint Pierre Üniversitesi’nde ileri Laparoskopik Kolorektal Cerrahi eğitimlerine katılarak deneyimini arttırdı. 2018 yılında Hollanda Utrech’te laparoskopik özofagus ve mide rezeksiyonu kursuna katıldı. Aynı yılın sonunda Cleveland’a giderek, Cleveland Clinic sindirim sistemi hastalıkları enstitisü’nde Kolorektal Cerrahi, Case Western Reserve Üniversitesi’nde ise obezite cerrahisi ameliyatlarına katıldı.

Prof. Dr. Yılmaz Bilsel’in yurtiçi ve yurtdışı çeşitli dergilerde yayınlanmış birçok makalesi mevcuttur ve bunlar 780 üzerinde sitasyon almıştır. Kendisi Türk Cerrahi Derneği, American College of Surgeons,  American Society of Colon and Rectal Surgeons, Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons, Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği ve European Society of Surgical Oncology derneklerinin aktif bir üyesidir.

Prof. Dr. Yılmaz Bilsel, Ekim 2019’dan beri Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. İleri derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 

MESLEKİ İLGİ ALANLARI

Gastrointestinal & Kolorektal Cerrahi (Sindirim Sistemi Cerrahisi)

Onkolojik Cerrahi (Kanser Cerrahisi)

Obezite Cerrahisi

Laparoskopik Cerrahi (Laparoskopik reflü, Fıtık, Onkolojik cerrahi ve acil girişimler)

Endokrin ve Meme Cerrahisi

Girişimsel Endoskopi (ERCP, PEG açılması, Stent uygulamaları, Mide balonu yerleştirilmesi)

 

ÜYESİ OLDUĞU KURULUŞLAR

Türk Cerrahi Derneği

American College of Surgeons; ACS

Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons; SAGES

American Society of Colon and Rectal Surgeons; ASCRS

Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği

European Society of Surgical Oncology; ESSO

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi

Randevu ve İletişim

Telefon numarasını arayarak veya hastanenin internet sayfasını ziyaret ederek muayene için randevu alabilirsiniz. Sorularınız için de mail atabilirsiniz.

+90 (216) 251 65 65

http://bezmialemdragoshastanesi.com

drbilsel@gmail.com

Instagram

Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *